Dat ieder mens een baan zoekt, is te begrijpen, maar waar in Nederland elke dag werken, weet men nog niet. Zit jouw werkgever tussen de grootste werkgevers in Nederland en welke zijn die?

De Politie

In de top 10 van de grootste werkgevers in Nederland is de politie al jaren te vinden. Het zoeken naar een nieuwe baan is groot. In Nederland is het in totaal 62.942  werknemers die een grote groep vertegenwoordigen van werken. In dit jaar komt de politie bijna 1400 mensen tekort. En het is best wel een moeilijk jaar voor hun. Het is 3 procent van een totaal van 47.000 banen. Het is tijdelijk voor het dieptepunt, maar men verwacht de bezetting in 2025 weer op sterkte, als duizenden aspiranten zijn opgeleid. De aspiranten zijn al gelukkig begonnen met trainingen.

Defensie

Defensie blijft door de jaren heen een van de grootste werkgevers in Nederland, ondanks de bezuinigingen die hebben plaatsgevonden. Momenteel zijn er nog steeds 59.000 fulltime equivalent (fte) posities binnen Defensie. Hoewel er minder banen zijn dan voorheen, behoudt Defensie nog steeds een prominente positie als een van de grootste werkgevers in Nederland.

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie blijft een sterke werkgever binnen de overheid. Naast de Politie en Defensie, staat dit ministerie op de derde plaats met 28.000 fte’s. Het vertegenwoordigt een belangrijke pijler binnen veiligheid. Echter, ook hier zijn uitdagingen zichtbaar. Rechters ervaren regelmatig een hoge werkdruk, wat resulteert in uitgestelde zaken en zelfs soms seponeringen. De personeelstekorten zijn merkbaar in diverse sectoren, inclusief justitie en veiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *