Hoe kan ik een huis bouwen onder 200.000 euro

Tegenwoordig lijkt het wel onmogelijk om een woning te krijgen die betaalbaar is. Een huis bouwen onder 200.000 euro lijkt dan ook helemaal een onmogelijke taak. Toch is er veel meer mogelijk dan dat de meeste mensen denken. 

Het is in deze tijd zeker mogelijk om een huis te bouwen onder de 200.000. Het is soms even wat zoekwerk, maar als je weet waar je moet kijken kom je op de beste ideeën. We leggen je precies uit welke opties je hebt. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is tiny-wooden-house.jpg

Een huis bouwen onder € 200.000: bekijk de soorten materialen

Een huis bouwen onder 200.000 lijkt wel onmogelijk. Toch is een houten huis bouwen voor 150.000 euro al meerdere mensen gelukt. Het ligt er dus echt aan wat voor materialen je gebruikt. Per materiaal kan de prijs namelijk aanzienlijk omhoog schieten. Hout is bijvoorbeeld veel goedkoper dan stenen. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is tiny-house-768x512.jpg

Kiezen voor een houten woning

Wanneer je een houten woning wilt bouwen is dit zeker mogelijk. Een huis bouwen onder 200.000 euro is prima te doen als je hout gebruikt. Zo zijn er bedrijven die bijvoorbeeld oude schuren omtoveren tot een hele nieuwe woning. Dan wordt alles van hout gemaakt. 

Er zitten wel enkele voor- en nadelen aan een houten huis vast:

Voordelen: 

 • Van nature zijn we aangetrokken tot hout, dus je gaat gezonder leven
 • Houten woningen zijn milieuvriendelijk
 • Deze woningen hebben een korte bouwtijd 
 • De isolatiewaarde kan hoger zijn dan dat van een normale woning

Nadelen:

 • Een houten woning kan nooit meer dan drie verdiepingen hebben
 • De lengte kan niet verder uitweiden dan zes meter
 • Hout geeft meer onderhoud dan steen

Een container woning kopen 

Natuurlijk heb je ook een andere keuze dan hout. Een huis bouwen onder 200.000 euro kan eenvoudig als je voor een container woning kiest. Een container woning heeft net als hout verschillende voor- en nadelen:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is container-home.jpg

Voordelen: 

 • Container woningen zijn milieuvriendelijk
 • Er kunnen meerdere containers aan elkaar gemaakt worden, waardoor de woning groter wordt
 • Een container woning is eenvoudig te verplaatsen
 • De bouwtijd is van deze woning erg kort

Nadelen: 

 • Er is een laag aanbod voor container woningen
 • De isolatie van een container is vaak erg slecht

De ruimte van een container zal altijd beperkt blijven

De kosten van je woning berekenen

De kosten van een huis berekenen kun je het beste doen door met een bedrijf in gesprek te gaan. Een huis bouwen voor 80.000 euro of meer, je kunt al je wensen bij dit bedrijf aangeven. 

Wanneer je voor een container woning of houten woning kiest, moet je altijd in gesprek met een speciaal bedrijf. Deze bedrijven richten namelijk speciale woningen in. Je kunt hierbij het beste kijken naar de eisen die je hebt en hoe je hier het beste je droomhuis van kunt maken. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kleine-woning-in-aanbouw-768x503.jpeg

Normale huizen onder de 200.000 bouwen of kopen

Normale huizen onder de 200.000 kopen zit er hoogstwaarschijnlijk niet in. Dit komt doordat de huizen prijzen enorm gestegen zijn. De meeste woningen zijn gewoon veel duurder dan 200.000 euro. Dan kun je het beste kijken naar tiny living of mogelijkheden om te gaan huren. 

Het is goed om uit te kijken met huizen die onder de 200.000 euro worden verkocht. Vaak is er dan iets mis met een woning. Deze woningen kun je beter vermijden, omdat er dan nog meer geld in de woning gestoken moet worden voor bijvoorbeeld isolatie of woningverbetering. Een huis bouwen onder 200.000 euro kan, maar je kunt dan geen normale woning bouwen of kopen. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aanbouw-woning-768x499.jpg

Picture of Jan Jaap
Jan Jaap

Schrijver fijnwoonik.nl

Jan Jaap is een gepassioneerde schrijver en de creatieve kracht achter fijnwoonik.nl. Met een diepgaande interesse in interieurontwerp en woonstijlen deelt hij zijn expertise en inspiratie via boeiende woonartikelen. Zijn schrijfstijl is informatief en inspirerend, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun woonomgeving te verbeteren en hun persoonlijke stijl te ontwikkelen. Met jarenlange ervaring en een scherp oog voor detail, biedt Jan Jaap waardevolle inzichten en praktische tips voor het creëren van een harmonieus en stijlvol huis. Hij streeft ernaar om anderen te inspireren en te helpen bij het creëren van een fijne woonomgeving waar ze zich thuis voelen.

Inhoud

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *