Tegenwoordig lijkt het wel onmogelijk om een woning te krijgen die betaalbaar is. Een huis bouwen onder 200.000 euro lijkt dan ook helemaal een onmogelijke taak. Toch is er veel meer mogelijk dan dat de meeste mensen denken. 

Het is in deze tijd zeker mogelijk om een huis te bouwen onder de 200.000. Het is soms even wat zoekwerk, maar als je weet waar je moet kijken kom je op de beste ideeën. We leggen je precies uit welke opties je hebt. 

Een huis bouwen onder € 200.000: bekijk de soorten materialen

Een huis bouwen onder 200.000 lijkt wel onmogelijk. Toch is een houten huis bouwen voor 150.000 euro al meerdere mensen gelukt. Het ligt er dus echt aan wat voor materialen je gebruikt. Per materiaal kan de prijs namelijk aanzienlijk omhoog schieten. Hout is bijvoorbeeld veel goedkoper dan stenen. 

Kiezen voor een houten woning

Wanneer je een houten woning wilt bouwen is dit zeker mogelijk. Een huis bouwen onder 200.000 euro is prima te doen als je hout gebruikt. Zo zijn er bedrijven die bijvoorbeeld oude schuren omtoveren tot een hele nieuwe woning. Dan wordt alles van hout gemaakt. 

Er zitten wel enkele voor- en nadelen aan een houten huis vast:

Voordelen: 
Nadelen:

Een container woning kopen 

Natuurlijk heb je ook een andere keuze dan hout. Een huis bouwen onder 200.000 euro kan eenvoudig als je voor een container woning kiest. Een container woning heeft net als hout verschillende voor- en nadelen:

Voordelen: 
Nadelen: 

De ruimte van een container zal altijd beperkt blijven

De kosten van je woning berekenen

De kosten van een huis berekenen kun je het beste doen door met een bedrijf in gesprek te gaan. Een huis bouwen voor 80.000 euro of meer, je kunt al je wensen bij dit bedrijf aangeven. 

Wanneer je voor een container woning of houten woning kiest, moet je altijd in gesprek met een speciaal bedrijf. Deze bedrijven richten namelijk speciale woningen in. Je kunt hierbij het beste kijken naar de eisen die je hebt en hoe je hier het beste je droomhuis van kunt maken. 

Normale huizen onder de 200.000 bouwen of kopen

Normale huizen onder de 200.000 kopen zit er hoogstwaarschijnlijk niet in. Dit komt doordat de huizen prijzen enorm gestegen zijn. De meeste woningen zijn gewoon veel duurder dan 200.000 euro. Dan kun je het beste kijken naar tiny living of mogelijkheden om te gaan huren. 

Het is goed om uit te kijken met huizen die onder de 200.000 euro worden verkocht. Vaak is er dan iets mis met een woning. Deze woningen kun je beter vermijden, omdat er dan nog meer geld in de woning gestoken moet worden voor bijvoorbeeld isolatie of woningverbetering. Een huis bouwen onder 200.000 euro kan, maar je kunt dan geen normale woning bouwen of kopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *